?ardaku

?ardaku

Çardaku zë vendin qendror në banesë. Gjatë stinëve të ngrohta merr funksione të qarta banimi. Duke qënë i hapur dhe me sipërfaqe të madhe, plotëson një pjesë të aktivitetit të jetës shtëpiake.  Kjo shihet në qoshqet e tij të ngritura më lartë dhe të kufizuara me dritare si të jetë mjedis banimi.

... Me shume » →

Berati

Berati

Berati  është një ndër qytetet më të lashtë të Shqipërisë, me zanafillë që në shekullin e IV p.e.r. pra 2400 vjet qytet, (qendër e banuar në shekuj) dhe me jetë të pandërprerë deri në ditët tona. E tërë kjo pasqyrohet në kronikën e tij të gurtë, ku cdo periudhë zhvillimi ka lënë në të gjurmët e veta, duke e kthyer Beratin në një muze të madh në natyrë.

... Me shume » →