Qendra e Muzeumeve Kombetare (Berat) ne aktivitetin "URAT E BALLKANIT FLASIN"

Qendra e Muzeumeve Kombetare (Berat) ne aktivitetin

Pjesëmmarrje e Q.K.M. Berat, me ekspozimin e disa objekteve etnografike të fondit të Muzeut, në panairin e artizanatit, organizuar në Berat më 29-30 mars 2014, në kuadër të aktivitetit kulturor ndërrajonal Ballkanik “Urat e Ballkanit Flasin” organizuar nga UNESCO, Bashkia Berat, Ministria e Kulturës të Shqipërisë dhe bashkëpunimin e Organizatave & Shoqatave të ndryshme në mbrojtje të Trashëgimisë dhe Kulturës.

Ishin prezentë, Drejtoresha e Pergjithshme e UNESCOS - Znj. Irina Bokova, Ministrja e Kultures të Shqipërisë - Znj. Mirela Kumbaro, Kryetari i Bashkisë (Berat) Z. Fadil Nasufi dhe pjesëmarrja e shumë personaliteteve të kulturës dhe trashegimise në Rajon.

Përgjatë vizitës në qendrën historike të Beratit Znj. Irina Bokova vizitoi dhe Muzeun Kombëtar Ikonografik “Onufri”.