18 Prill dita Ndërkombëtare të Monumenteve të Kulturës dhe Siteve Arkeologjike

18 Prill dita  Ndërkombëtare të Monumenteve të Kulturës dhe Siteve Arkeologjike

Në muzeun Etnografik në datën 18 Prill, u organizua projektit "Takim me mjeshtrin artizan” duke ju bashkangjitur aktiviteteve kushtuar ditës Ndërkombëtare të Monumenteve të Kulturës dhe Siteve Arkeologjike. Në bashkëpunim me qëndistaren znj. Alketa Qato, Qendra Kombëtare e Muzeve Berat organizoi prezantimin e disa prej kostumeve tradicionale të realizuara mjeshtërisht prej saj duke zhvilluar një bashkëbisedimi me nxënësit e shkollës "1 Maj" për pasionin e saj, rendësin  e ruajtjes, trashëgimit të traditës si dhe rendësin e ushtrimit të këtyre mjeshtërive në rigjallërimin e tregut të artizanatit si nevoje në zhvillimin e turizmit.