18 Prill dita Ndërkombëtare e Muzeve

18 Prill dita  Ndërkombëtare e Muzeve

Realizimi i fazës së dytë të projektit “Artizanati dhe Brezi i Ri ”. Ky aktivitet u realizua në kuadër të 18 Majit, Ditës Ndërkombëtare të Muzeve. Pjesëmarrësit në aktivitet ngelën të impresionuar për mënyrën se si realizohej ngjyrosja e leshit në mënyrë organike (gjethet, rrënjë bimesh) para shek XIX. Veprimtaria u drejtua nga mjeshtria artizane Znj Resmie e cila , demonstroi live dhe i tregoi të ftuarve lloje të ndryshme bimësh që përdoreshin për ngjyrosje nga të parët tanë.