Back to all Post

Vazhdon procesi i konservimit parandalues për artefaktet si një obligim i përhershëm në Muzeun Etnografik

Në këtë rast radhë pas radhë çdo objekti tekstili, të kadifenjtë, të leshtë, të pambuktë apo të mëndafshtë të koleksionit të regjistruar si pasuri e trashëgimisë kombëtare po pajiset me një numër identifikues të vendosur tashmë në copë beze (pambuku që nuk ka kaluar në procesin e zbardhjes) duke zëvendësuar në këtë mënyrë etiketën prej letre të ngjitur duke evituar kësisoj dëmet që mund të pësoj materiali prej tekstili.

Procesi u shoqërua me përditësimet përkatëse në dokumentacion dhe krijimin e një baze të dhënash për identifikimin e dëmtimeve te evidentuara në artefaktet e tekstilit në koleksionin e Muzeut Etnografik.

Add Your Comment